söndag 21 augusti 2011

Sensommarträdgård


 Äntligen lite solsken och lust att vara ute i trädgården! Förvisso hade vi en del andra trevligheter såsom kalas och syskonbarnsmys inbokat, men jag hann ändå igår med att föreviga senaste nytt i trädgården. 
Petuniorna som jag planterade tidigt i våras börjar bli ganska tråkiga och fick därför en riktig färgklick som sällskap i form av en söt, liten dahlia. Ett gäng lavendel har också kommit ner längs kanten i ena rabatten och de ska förhoppningsvis trivas och växa sig större med tiden.



En av stockrosrona har stora härliga knoppar även om de sägs att de inte blommar första året efter man sått dem. Jag hoppas att de hinner visa sig lite i alla fall innan hösten kommer riktigt. Också bokharabindan som växer på paviljongen eller pergolan (kärt barn..) har fått vackra knippen av små, vita blommor. Kul att de verkar trivas på sin plats!


 Tomaterna växer så att det knakar och den största fördelen med allt det här regnandet är väl att trädgården är härligt frodig och grön fortfarande. Ska försöka njuta så länge det varar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar